1 kg húsos füstöltszalonna
2 dl főzőtejszín
szarvasgomba reszelve és szeletelve
parmezán sajt
só, bors
A raviolit sós forró vízben kifőzzük.
A szalonnát csíkokra vágjuk, és zsirjára sütül.
Felömtjük tejszínnel, összefűzzük, és beletesszük a reszelt szarvasgombát.
A kész raviolit beleöntjük a szószba, összefőzzük.
Melegen tálaljuk parmezán sajttal és szarvasgomba szeletekkel
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.