Vissza
Díszes langalló
6 dl tej
1 csip cukor
4 dkg éleztő
1 kg liszt
2 ek étolaj
 
A tetejére:
3 kispohár tejföl, 4 gerezd fokhagyma
lila hagyma, paprika, paradicsom, újhagyma, petrezselyem, bazsalikom,
húsos szalonna, sonka, főt tojás, szalámi, kolbász, sajt
 
 A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Összedolgozzuk, hagyjuk megkelni, majd átgyúrjuk, és újra kelni hagyjuk.

Ha megkelt a tészta, 2 centi vastagra nyújtjuk. Vékonyan olajozott tepsibe helyezzük. Megkenjük a reszelt fokhagymával elkevert tejföllel.

A teteét díszes mintákkal, változatosan beborítjuk az alapanyagokkal

180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 20-25 perc alatt sütjük meg

(Díszes langallo)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook