Vissza
Csörögefánk
 40 dkg liszt

0.5 tasak sütőpor

1 csipet szódabikarbóna

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg cukor

10 dkg margarin

2 db tojás

1 csipet

3 evőkanál tejföl

olaj

 A csöröge fánk elkészítéséhez a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a csipet szódabikarbónát, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Alaposan összekeverjük.

A lisztbe morzsoljuk a margarint, majd a tojásokat és a tejfölt is hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát. Serpenyőben olajat hevítünk, és bő olajban kisütjük a csöröge fánkokat.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook