1 ek lisz
1 ek vargányaliszt (szárytott őrölt vargánya)
1 gerezd fokhagyma
kakukkfű, ételízesítő
2 dl csontleves
1 dl tejszín
petrezselyem, parmezánsajt
kenyér
Apróra vágott fokhagymát (kb egy gerezd negyede) kissebb csokor kakukkfű, egy teaskanál delikát, ezt a rántással elkeverjük. Csontleves alaplét használunk. Kevés csontleves alaplével felöntjük és krémesre keverjük a rántást, majd hozzaadjuk a maradék csontlevest (kevés vizzel lehet higítani) Sűrű tejszinnel behabarjuk majd felforraljuk
Friss petrezselyemzöldel, parmezánsajtal meghintjük a tetejét. Sajtos vajas piritóssal tálaljuk.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.