1 db vöröshagyma
10-10 dkg sonka és füstölt szalonna
1 marék kelkáposzta
1 marék rizs
fél zellerszál
1 tojás
2 ek olaj
só, bors,
sajt, zöldhagyma
Egy másikat lereszelek, illetve nagyobb darabokra szelem, hogy különböző állagot kapjak.
Minden hozzávalót felszeletelek.
A szalonnát zsírjára sütöm, beleteszem a sonkát és a szöldségeket, összepárolom.
A rizst megfőzöm, a zöldségekkel összekeverem, a masszába 1 tojást teszek, ízlés szerint fűzerezem.
A felezett cukkinibe töltöm és sütöben ráteszem a sajtot és aranybarnára sütöm. .
Friss zöldsalátával tálalom.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.