10-10 dg vegyes zsíros sajt ízlés szerint
szarvasgombás vaj (készíthető is)
só, bors
6-8 szelet kenyér
A szarvasgomba inkább fűszer, mint hagyományos gomba, felllelése sem egyszerű, ezért is olyan drága. A legmagasabb szintű gasztronómia alapanyaga.
Az alapanyagokat vékonyan felszeljük.
A kenyereket kicsit előpirítjuk, majf megkenük a szervasgombás vajkrémmel. (vaj, só, reszelt szarvasgomba)
Ráhelyezzük a körtét, a sajtokat és megsütük. Friss szarvasgomba szeletekkel fogysztjuk.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.