4 gerezd fokhagyma
1,5 kg paprika
2 nagy cukkini
1 kg paradicsom vegyes színű
3 ek olaj
friss kerti fűszerek: rozmaring, bazsalokom
só, bors
Az alapanyagok a saját kertünkből származnak, így leginkább nyár végén készítem el.
Az alapanyagokat megmosom, megtosztítom, felszeletelem.
Az olajjal, fűszerekkel összekeverem és tepsibe teszem.
Alacsony hőfokon kb 140 fok, hogy az ízek minél inkább összeérjenek de a fűszerek és zöldségek ne égjenek meg 2-2,5 órán át sütöm.
Ezt követően frissen fogyasztható, télire letehető (kicsit több olajjal a tetején és leturmixolva szószként is kínálható. Nálunk egész évben nagy kedvenc.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.