1 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 ek kukoricakeményítő
2 ek olaj
só, bors, pirospaprika, kapor
citromlé
virsli, kolbász feltétnek
A hagymát csíkokra szelem megdinsztelem az olajon és rászórok egy kis pirospaprikát.
Óvatosan lehúzva tűzről, hogy ne égjen meg.
Ráteszem a gyalult cukkinit, kaprot, sót, összekeverem és párolom
Vizet csak akkor öntök rá, ha szükséges, a cukkini elég sok levet ereszt.
A tejfölből, lisztből habarást készítek, ha elkészült a cukkini, behabarom.
Sültvirslivel tálalom.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.