Vissza
Cukkinifőzelék
 2 zöld és sárga sukkini

1 db vöröshagyma

2 dl tejföl

1 ek kukoricakeményítő

2 ek olaj

só, bors, pirospaprika, kapor

citromlé

virsli, kolbász feltétnek

 A tökfőzelék alternatívája, lehet kicsit szélesebb metéltszerű csíkokra gyalulni a megtisztított cukkinit.

A hagymát csíkokra szelem megdinsztelem az olajon és rászórok egy kis pirospaprikát.

Óvatosan lehúzva tűzről, hogy ne égjen meg.

Ráteszem a gyalult cukkinit, kaprot, sót, összekeverem és párolom

Vizet csak akkor öntök rá, ha szükséges, a cukkini elég sok levet ereszt.

A tejfölből, lisztből habarást készítek, ha elkészült a cukkini, behabarom.

Sültvirslivel tálalom.

(Cukkinifőzelék)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook