5 ek liszt
1 dl tej
fél reszelt burgonya (nyers)
friss zöldsalátához ízlés szerint, saláta, paprika, hagyma, uborka, paradicsom
tökmag
Tési tökmagolaj
só, bors, citromlé
a sütéshez ola
A masszához az alapanyagokat összekeverem.
A sütéshez az olajat felforrósítom
A csirkeszeleteket lisztben megforgatom, majd a masszában, és azonnal a forró olajba teszem.
Közepes lángon megforgatva aranybarnára sütöm.
A zöldsaláta alapanyagait összevágom, összekeverem
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítom.
A salátát a fűszerekkel, cirtomlével összekeverem és tökmagolajjal meglocsolom.
A húst tejföllel és sajttal hintve tálalom.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.