15 dkg hideg vaj
10 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
1 csipet só
0.5 dl tejföl
80 dkg szilva
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál fahéj
1 tojás
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tészta egynegyedét vedd el, a maradékot nyújtsd ki kör alakúra, és egyengesd el egy piteformában. A tetejét villával szurkáld meg, szórd meg zsemlemorzsával, és oszd el rajta a fahéjas szilvát. Ezután a maradék tésztát is nyújtsd ki, és éles késsel vagy derelyevágóval vágj belőle egyforma széles csíkokat, amelyeket rácsos alakban helyezz el a szilva tetején. Kend meg felvert tojással, majd told a sütőbe fél órára, amíg szép aranybarna színt kap a teteje.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.