1 cs sütőpor
3 db tojás
20 dkg cukor
1 cs vanyliáscukor
1 dl olaj vagy olvasztott vaj
reszelt citromhéj (bio citromból, nem kezelt)
vaj, zsemlemorzsa a sütőformához
60 dkg szilva
2-3 ek cukor
fahéj
A lisztet a sütőporral elkeverem, majd jól összedolgozom a masszával.
A sütőformát kivajazom és meghintem zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon bele a sütemény.
A szivát megmossuk, kimagozzuk (lehetőség szerint friss szilvát használunk, mert a többi változat nagyon sok levet ereszt.
Fahéjas, vaníliás cukorral összekeverjük.
A tésztán szépen eloszlatjuk.
Tűpróba mellett 180 fokon kb 40-45 perc alatt készül el.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.