Vissza
Szilvás lepény
 30 dkg liszt

1 cs sütőpor

3 db tojás

20 dkg cukor

1 cs vanyliáscukor

1 dl olaj vagy olvasztott vaj

reszelt citromhéj (bio citromból, nem kezelt)

vaj, zsemlemorzsa a sütőformához

60 dkg szilva

2-3 ek cukor

fahéj

 A tojásokat és a cukrot habosra keverem, beleteszem a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk az olajat, a citromhéjat.

A lisztet a sütőporral elkeverem, majd jól összedolgozom a masszával.

A sütőformát kivajazom és meghintem zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon bele a sütemény.

A szivát megmossuk, kimagozzuk (lehetőség szerint friss szilvát használunk, mert a többi változat nagyon sok levet ereszt.

Fahéjas, vaníliás cukorral összekeverjük.

A tésztán szépen eloszlatjuk.

Tűpróba mellett 180 fokon kb 40-45 perc alatt készül el.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook