cukor
fahéj, szegfűszeg
húsleves lé
só
citrom
1 kis pohár tejföl
1 ek liszt
Mikor már megpuhultak a gyümölcsök, a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, amit simára keverünk. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük a megpuhult gyümölcsre. Néhány percig együtt forraljuk, és azután már tálalhatjuk is. A tejföl adja meg azt az ízt, amivel nagyanyáink varázsolták isteni finomra. Lehet tejszínnel is helyettesíteni a tejfölt, de nekem a régi időket hozza vissza a tejfölös habarás
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.