25 dkg aszalt szilva ez a mag nélküli súly
1 kávéskanál bors
1 teáskanál só
15 dkg bacon vékonyra szeletelve
5 evőkanál olaj
A csirkemell szeleteket felvágjuk, kikloffoljuk, sózd, borsozd, és oszd el rajtuk az aszalt szilvát.
Tekerd fel a csirkemelleket, a tekercseket pedig baconbe göngyöld bele. Megtűzheted fogpiszkálóval, hogy sütés közben egyben maradjanak. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Tedd tepsibe a csirkemelleket, fedd le fóliával a tepsit, és 30 percig, 180 fokon süsd a csirkemellet. 30 perc múlva vedd le a fóliát, és még további 20-30 percig pirítsd a finom csirkemelleket.
A csirkemelleket leget egyebn bevagdosni és a tölteléket abba helyezni és így sütőben megsütni, vagy a göngyölést követően a hagyományos módon, liszt, tojás, morzsa, panírozni és bő olajban kisütni.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.