15 dkg máj,
1 kis üveg csiperke gomba,
2 db tejben áztatott zsemle,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
Baconszalonna ,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 db tojás,
só, bors ízlés szerint.
A tejbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a lecsepegtetett májjal, gombával, petrezselyemzölddel, tojással, fűszerekkel összekeverve masszát készítünk.
A dagadót óvatosan felszúrjuk, nehogy kivágjuk, az elkészített masszát a belsejébe töltjük, a végét hústűvel betűzzük.
Az így előkészített dagadót baconnal betekerjük, kizsírozott tepsibe tesszük és mehet a sütőbe.
1-1,5 óra alatt puhára sütjük.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.