A hájat liszttel összegyúrjuk, formázzuk, és a kinyújtott tészta közepére helyezzük. Az oldalait négy oldalról felhajtjuk, és kisodorjuk, összehajtjuk, fél órát pihentetjük. Ezt a folyamatot négyszer megismételjük.
Pihentetést követően kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, szilvalekvárt halmozunk a tetejére, felhajtjuk az oldalát és gyorsan kisütjük. Porcukorral ízesítjük.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.