Vissza
Sült kolbász alaprecept
 10 kg hús,

10 dkg paprika

24 dkg só,

3 dkg bors,

3 dkg foghagyma,

1 kávéskanál porcukor

 Ledaráljuk a húst, a hozzávalókat belekeverjük. Az egészet jól eldolgozzuk, úgy dagasztjuk, mint a tésztát. Vékonybélbe töltjük szép lassan, töltésnél arra ügyeljünk, hogy üres, levegős rész ne legyen a kolbászban. A végeket megkötjük, az üres levegős részeket megszurkáljuk gombostűvel.

 

Ahány ház annyi szokás, annyi íz, és titkos hozzávaló, ezért is van a zsűrinek minden évben nagyon nehéz dolga, amikor a legjobb kolbász elkészítőjét keresi Nemesgörzsönyben.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook