5 dkg vaj
0,5 dl fehérbor
1-2 szál friss rozmaring
só, bors
1 kisebb fej kelkáposzta
2 fej vöröshagyma
15 dkg húsos füstöltszalonna
2,5 dl tejföl
só, bors, kömény
Letakarom és hagyom pihenni. Apró kockára vágott húsos szalonnát zsírjára pirítok, erre teszem az egy kisebb fej, csíkokra vágott kelkáposztát és két fej szeletelt vöröshagymát.
Sózom, őrölt borssal, őrölt köménnyel fűszerezem és 2,5 dl tejföllel, illetve kevés kefirrel felöntöm. Beforralom.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.