Vissza
Pincepörkölt bográcsban készítve nokedlivel

 

1 kg burgonya

2 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)

4-5 gerezdfokhagyma (kis fej, apróra vágva)

2 db paradicsom (négy felé vágva)

2 közepes db paprika (hosszában félbevágva)

2 ek disznózsír

2 ekpirospaprika

, bors, kömény

ízlés szerint kakukkfű, majoranna, csípős paprika

 A húst kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk. Ahagymát apró kockákra vágjuk, zsírban üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beledobjuk a babérlevelet.

Fél órát lefedve főzzük. Addig a paprikát, paradicsomot és a krumplit kockákra vágjuk.

Fél óra leteltével hozzáadjuk a pörkölthöz. A fokhagymát is belenyomjuk. Felöntjük még egy kevés vízzel és kb 20 perc alatt készre főzzük. A végén hozzáöntjük a vörösbort és még egyet forralunk rajta.

Aki szereti csípős paprikát is adhat hozzá.

(Pincepörkölt bográcsban készítve nokedlivel)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook