Vissza
Paradicsomos, kolbászos bableves
 10 dkg bacon szalonna

1 fej vöröshagyma

1 dl száraz fehérbor

2-3 gerezd fokhagyma

3 dl hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)

30 dkg tarkabab

25 dkg füstölt házikolbász

2 nagy marék friss spenót

ízlés szerint parmezán

só, bors, babérlevél, friss bazsalikom

 A kockázott bacont kevés olívaolajjal megpirítunk, majd a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk rajta. A száraz fehérborral felöntjük, adunk hozzá sót, borsot, zúzott fokhagymát és hámozott, darabolt paradicsom konzervvel egybepároljuk. Kevés kristálycukorral ízesítjük. Kb. 1,5 liter vízzel felöntjük. Mikor felforrt hozzáadjuk a sós, fokhagymás lében főtt tarkababot. Ekkor tesszük bele a 25 dkg karikázott füstölt kolbászt és 2-3 percig forraljuk. Tálalás előtt 2 nagy marék friss, csíkozott spenótot keverünk bele és reszelt parmezán sajttal szórjuk.
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook