0,8 kg füstölt sertéscsülök, 7.5 dkg kolbász
1,5 db babérlevél
0,5 közepes db zöldpaprika és paradicsom
1,5 gerezd fokhagyma, 0.5 közepes db vöröshagyma
0,5 nagy db fehérrépa, 1 közepes db sárgarépa
0,5 ek finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
0,8 dl víz
75 ml tejföl
0,5 csokor petrezselyem
A csipetkéhez
5 dkg finomliszt, 0,5 csipet só, 1 db tojás
A rántást belekeverjük a levesbe, újraforraljuk. Beletesszük a csipetkét, és pár percig együtt főzzük. A tejfölt elkeverjük egy kanál forró levessel, majd visszacsurgatjuk a levesbe. Végül beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, és hozzáadjuk a pirított kolbászkarikákat. A csülköt lefejtjük a csontokról, felkockázzuk, leveses tányérokba szedjük, és arra merjük a forró levest.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.