30 dkgl iszt
1 ek vaj
1 db tojás
20 dkg erdei gomba
50 dkg sertéscomb vagy lapocka
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
A húsból klsszikus pörköltet készítek, amibe belefőzöm a gombaport és a gombát. Kicsit több vízzel készítem, hogy a levéből a mártás elkészülhessen.
A húst kevés lével összeturmixolom, és kiskanállal a tésztára halmozom.
Gombócokt készítek.
Bő sós vízben kifőzöm és egy jénai tálba teszem.
A maradék szeftből tejföllel szószt készítek, összeforralom és azzal locsolom meg a gombócotkat.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.