3-3,5 dl víz
1 cs száraz élesztó
1 ek olaj
1 ek cukor
0,5 kg darálthús
0,5 kg gomba
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika,
1 ek étolaj
Addig elkészítem a ragut, ami egy darálthúsos, gombás pörkölt. a hagymát dinsztelem, fokhagymát nyomok bele, a húst átpirítom, pitospaprikával, sóval, borssal fűszerezem. Kicsit párolom, majd amikor ár majdnem készen van hozzáteszem a gombát. Összepárolom és tejfölös liszttel behabarom.
A tésztát átdagasztom, kinyújtom és akkora darabokra vágom, hogy a sütőformát ki tudjam bélelni. (kisebb batyukra a muffinsütő is tökéletes)
Megtöltöm, szépen becsavarom és sütöbe rendezem.
180 fokon kb 40-45 pers alatt készre süröm. Friss salátával tálalom.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.