Vissza
Bakonyi batyu
 0,5 kg liszt

3-3,5 dl víz

1 cs száraz élesztó

1 ek olaj

1 ek cukor

0,5 kg darálthús

0,5 kg gomba

1 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma

só, bors, pirospaprika,

1 ek étolaj

 Az élesztőt megfuttatom, a batyuhtészta összetevőit összedagasztom és kelni hagyom.

Addig elkészítem a ragut, ami egy darálthúsos, gombás pörkölt. a hagymát dinsztelem, fokhagymát nyomok bele, a húst átpirítom, pitospaprikával, sóval, borssal fűszerezem. Kicsit párolom, majd amikor ár majdnem készen van hozzáteszem a gombát. Összepárolom és tejfölös liszttel behabarom.

A tésztát átdagasztom, kinyújtom és akkora darabokra vágom, hogy a sütőformát ki tudjam bélelni. (kisebb batyukra a muffinsütő is tökéletes)

Megtöltöm, szépen becsavarom és sütöbe rendezem.

180 fokon kb 40-45 pers alatt készre süröm. Friss salátával tálalom.

(Bakonyi batyu)
Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook