4 szegfűszeg
kisujjnyi fahéj
1 dl száraz vörösbor
600 g kicsontozott sertéskaraj
só, bors
2 ek. olaj
1 közepes fej hagyma
4-6 gerezd fokhagyma
1 kk. szárított rozmaring
4 közepes alma
Az aszalt szilvát leszűrjük és a felszúrt húsba tömködjük. A nyílást, a húst sonkaszerűen megkötözzük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és hirtelen körbesütjük, megkapatjuk benne a húst.
Mélyebb sütőedénybe emeljük, tetejére locsoljuk a forró olajat, majd mellédobjuk a fokhagymagerezdeket és a hagymát, meghintjük a rozmaringgal és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal. Aláöntünk egy kevés vizet, alufóliával betakarjuk, majd közepesen meleg sütőben (180 °C) kb. 1 órán át pároljuk. Ha átsült (tűpróba!), levesszük a húsról a fóliát, és saját levével locsolgatva pirosra sütjük (további 20-25 perc).
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.