Vegyes zöldsaláta
jégsaláta
uborka
lila hagyma
paradicsom
TV paprika
tökmag
só, bors, citromlé, hidegen sajtolt olaj
tökmagolaj
A friss saláta összetevőit egyforma méretű darabokra kockázzuk és összekeverjük.
Hidegen sajtolt olajból, fűszerekkel, citromlével öntetet készítünk.
A tökmagokat enyhén megpirítjuk.
A zöldsalátá a fűszeres öntettel lazán összekeverjük.
Tálaláskor a salátára helyezünk 1-2 szelet nyilttűzön meggrillezett sajtot, meglocsoljuk tökmag olajjal és rászórunk egy kanál pirított magot.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.