2 darab halfej, halfarok
1 fej hagyma
ízlés szerint só
1 kg ponty
másfél ek pirospaprika
opcionális cseresznyepaprika
Tegyük vissza a tűzre a passzírozott halat és levet, mikor forr, tegyünk bele a pirospaprikát. Ha azzal együtt is felforrt, tegyük bele a halszeleteket - és ha szeretnénk, a szeletekre vágott krumplit. 20 percig főzzük, míg a hal puha nem lesz.
Vegyünk ki egy kis levet, nyomkodjunk bele egy cseresznyepaprikát, ez lesz a csípős annak, aki szeretné.
A forró levet ropogós házi kenyérrel tálaljuk.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.