Vissza
Túrós kukoricadödölle
 3 dl tej

2 ek cukor

3-4 db vaj

16 dkg kukoricadara

1 ek kukoricakeményító

25 dkg túró

2 dl tejföl

locsoláshoz 1/2 db hagyma zsír

 Először egy a kásánál sűrűbb kukorica masszát készítünk a darából, tejből, keményítőből és a vajból, ízlés szerint sózom.

Kiöntjük egy tepsiba, hagyjuk kihülni, kicsit megcsilárdulni.

A túröt egy kevés tejföllel elkeverem, de ne legyen folyós, ízesítem.

A megdermedt kukoricakását, felkockázom, a közepébe egy kk túrókrémet teszek.

Óvatosan gombócokat formázok, majd egy jénai tálba helyezem egymás mellé.

A hagymát kozkázom, megdisnsztelem, kicsit meglocsolom hagymás zsírral (ez lesz a dödölle jelleg, ezért nem hívjuk kásának), de ez el is hegyható.

180 fokos előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt kisütöm

Sült húsok mellé vagy magában is kitűnő, tejföllel tálalom.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook