Vissza
Szarvasgombás rizottó
 300 gr rizottó rizs

1 liter húsleves alaplé (kockából is lehet csinálni, ha sietünk)

2 evőkanál olívaolaj

30 gramm vaj

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1,5 dl száraz fehérbor

70 gramm vaj a pihentetéshez

10 dkg reszelt parmezán sajt a pihentetéshez

egy diónyi nagyságú szarvasgomba kb fele lereszelve, a rizottó bianco tetejére szórva és belefőzve

 A vöröshagymát, fokhagymát vajon üvegesre párolom, majd rárakom a rizst és átkeverem.

A leveslét folyamatos forráshőmérsékleten tartva apránként, kevergetve adom hozzá, hogy krémes, igazi rizottó állaga legyen.

Az utolsó lé rátöltés a fehérbor, amiből az alkoholt kicsit kiforraljuk. (Hideg levet nem szabad a rizottóra önteni!)

Ha szükséges fűszerezem, és a legvégén, mikor a rizottó elkészült hozzáadom a nagyobb darabokra reszelt szarvasgombát. (Természetesen ez elhagyhatő, ha nincs elég gomba, akkor elég a tetejére is.)

Beleteszem a vajat, parmezán felét és összekeverem, kisit pihentetem.

Tányéra merem, ráteszem a maradék szarvasgombát, parmezánt és elegen fogyasztjuk.

Vissza
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Térségek közti együttműködés

„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”

A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.

Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok

Megtalál minket
Legfrissebb hírek
Facebook