10 db Szamarasház tojássárgája
15 dkg porcukor
1,5 ml vanília aroma
Kis üvegekbe öntöm a masszát, majd egy tepsibe sorakoztatom az üvegeket, alá konyharuhát teszek. VÍzfürdőben, 160 fokos sütőben, 40 percig sütöm. A víz az üvegek feléig legalább érjen.
Ha kihűlt, hűtőbe teszem. Tálaláskor kanál kristálycukrot "égetek" a tetejére.
„Önfenntartást segítő élő vidéki agrárhagyományok”
A Vidékfejlesztési Program keretében a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány, valamint Litér Község Önkormányzatának együttműködésével valósult meg a projekt 2019 és 2020 között, bár a közös munka, a megalapozás már évekkel ezelőtt megkezdődött.